Precis det delade vår affärsutvecklare, Cecilia Edling, med sig av på en inspirationslunch för medarbetarna på den globala konsultbyrån Valtech* i veckan.  

Deltagarna fick ta del av Solkompaniets resa, som både har inneburit omvärdering av målsättningar och ständig risknavigering, framgångar och såklart lärdomar.   

– Vi är en av de största aktörerna i Sverige när det kommer till att etablera storskalig solkraft på mark. Vi har under hela uppbyggnaden av verksamheten arbetat insiktsgenererat, vilket är ett kontinuerligt utvecklingsarbete där ingenting någonsin står still. Vi utvecklas. Och det gör även vår omvärld. Det är ett ständigt utforskande och lärande och ett kontinuerligt arbete som ger konstant utveckling. Lösningarna skapar vi tillsammans med våra kunder, intressenter och samarbetspartners.  

Cecilia Edling, Affärsutvecklare, håller ofta inspirationsföreläsningar.

Under inspirationsföreläsningen deltog mer än 50 Valtech-kollegor från Danmark, Sverige, Brasilien, Tyskland och UK.  

Det är väldigt värdefullt att få stanna upp lite, dela erfarenheter och tillsammans med andra reflektera. Både över hur långt man har kommit och sådant som kan utvecklas ytterligare. När resan som har gjorts delas med andra kommer alltid nya värdefulla insikter som kan tas vidare och realiseras.   

Cecilia har ett viktigt medskick när det gäller att dela med sig:  
Ofta tror vi att det krävs att alla svar är på plats för att kunna inspirera andra. Men det behövs inte. Det är när vi delar historier och erfarenheter med varandra som polletter trillar ned och redan funna pusselbitar hittar sin plats.  


*Valtech är en global konsultbyrå som erbjuder stöd i strategi, affärstransformation, cirkulär design, servicedesign och teknisk implementering. De har 4300 anställda runtom i världen.  

Har du ett ämne, en artikel eller en film du tycker borde finnas bland våra artiklar?

Eller har du frågor kring Solceller på marken - hör av dig till cecilia.edling@solkompaniet.se